M.J. Arlidge – Piep zei de muis

Piep zei de muis

  • Genre: Thriller
  • Uitgever: Boekerij
  • Tijd uitgave: Oktober 2016
  • Aantal pagina’s: 384
  • Nieuwprijs: 10.00

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

“Wederom een topboek”

In mijn recensie over deel 1 van deze serie lees je dat ik ondersteboven geblazen was door het boek Iene miene mutte. Ook deel twee deed me weer versteld staan van de schrijfkunsten van Arlidge.

In de korte hoofdstukken van het verhaal, wat ik trouwens superfijn vind aan deze boeken, lees je het verhaal vanuit de dader, de slachtoffers en de politie, in dit geval Charlie en Helen. Zo kan je elk stukje volgen van het onderzoek en van de daders, waardoor het verhaal langzaam naar elkaar toe gebracht wordt.

Met series ben ik altijd bang dat het me na het eerste deel gaat vervelend of dat het tweede deel toch een stuk minder goed is. Dat heb ik met deze serie nog niet gehad. Al vond ik het onderwerp van het eerste boek het leukste en interessantste, het tweede deel stelde me absoluut niet teleur. Dit kom vooral door de wendingen die er in het verhaal zaten. Deze wendingen maakten het verhaal spannend en onvoorspelbaar, waardoor je door blijft lezen.

Ook Helen vind ik echt een geweldig karakter. Ze is dan wel de held van het verhaal, maar ze is verre van de perfecte persoon. In veel andere boeken is de hoofdpersoon lief, vrolijk, aardig, heldhaftig en trouw. Maar Helen is heel realistisch geschetst en iedereen kan zich wel in haar vinden denk ik. Iedereen heeft zijn goede en slechte kanten, maar sommige schrijvers vergeten dat wel eens in hun boeken te vertellen. Dankjewel daarvoor Arlidge.

Wel had ik af en toe het idee dat de wendingen in het verhaal echt nodig waren om het verhaal leuk te halen en dat hiervoor soms teveel rare fratsen uit de kast werden getrokken, maar dit maakt het verhaal in mijn ogen niet minder goed.

5 sterren voor Piep zei de muis!

~ Live Your Life Reading

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s