Mark Lawrence – Koning der wrake

index

  • Genre: Fantasy
  • Uitgever: Luitingh Fantasy
  • Tijd uitgave: September 2012
  • Aantal pagina’s: 375
  • Nieuwprijs: 20.95

Het is alweer vier jaar geleden dat prins Jorg van Ancrath en zijn zootje ongeregeld met geweld het kasteel van zijn oom innamen. Nu is hij koning en staat hij op het punt in het huwelijk te treden. Maar een enorme aanvalsmacht van de man die de keizerstroon ambieert, slaat met steun van Jorgs vader het beleg voor zijn kasteel om Jorgs koninkrijk te veroveren. Duidelijk is dat Jorg over te weinig manschappen beschikt om de aanval met succes af te kunnen slaan. Hoewel alle ogen op hem zijn gericht, is hij deze keer net zo onmachtig als zijn volgelingen. Dan wordt hij ’s nachts overvallen door een verschrikkelijke nachtmerrie, een helse droom die echter uitzicht biedt op een oplossing. Wanneer hij dit beseft, begint voor de jonge koning een reeks van avonturen en nimmer aflatende confrontaties, een queeste waarvan de afloop lang onzeker blijft…

“Vrij onvoorspelbaar verhaal, het maakt je nieuwsgierig naar meer”

Dit boek is een vervolg op ‘Prins der wrake‘ van Mark Lawrence. Deze heb ik ook gerecenseerd. Ik weet nog dat ik het boek gruwelijk vond. Wel heel goed, maar gruwelijk. Heel veel afslachtingen, veel bloed. De hoofdpersoon, Jorg, is een prins die zijn vader van de troon heeft gestoten en nu zijn land moet verdedigen tegen de prins van Pijl, die keizer wil worden. Ik ga niet teveel zeggen over de inhoud van het verhaal, maar het is een stuk minder gruwelijk dan het eerste deel van deze serie.

Waar Jorg geen medelijden toonde, hard was en ook gek op moorden, merk je dat hij verandert in deel 2. Dat is erg mooi om te lezen. Hij wordt koning en je merkt dat hij zich daar ook naar gedraagt. Hij zorgt voor de mensen in zijn rijk, hij toont medeleven en begint zich steeds meer te gedragen als een normaal mens. In deel 1 boeide het hem niet wie er dood ging, zelfs niet als het mensen uit zijn vaste groepje waren met wie hij in deel 1 rond trok. In deel 2 laat hij de mensen die sterven begraven, hij zorgt ervoor dat ze vredig gaan.

De rest van het verhaal vind ik helaas wat minder. Het is een ingewikkeld verhaal en ik kwam er slecht doorheen. Je moet je echt concentreren en in mijn geval soms zelfs stukken teruglezen om nog te snappen waar het over gaat en waar je staat in het verhaal. Waar ik deel 1 graag door wilde lezen het verhaal spannend vond blijven, vond ik dit verhaal vaak saai. Toch wilde ik doorlezen om het einde te weten. Er komen in het verhaal af en toe wat gevechten voor en wat andere leuke troefjes om de spanning iets op te krikken, maar het grootste gedeelte van het verhaal ben je in de gedachten van Jorg, wat ik in dit geval erg saai vond. Alleen het einde van het verhaal vond ik erg goed. Het einde gaat over de hitte van de strijd tussen de prins van Pijl en Jorg. Je ziet de denkwijze van Jorg en ziet de tactieken die hij toepast om het met zijn minileger het gigantische leger van Pijl aan te kunnen. Dat stuk is erg leuk om te lezen.

De karakters in het verhaal zijn ook erg leuk. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. Wat ik wel merk is dat deze persoonlijkheden weinig ontwikkeling doormaken door de twee boeken heen. Waarin je merkt dat Jorg heel erg verandert, veranderen zijn kameraden nauwelijks. Aan de ene kant zorgt dit ervoor dat Jorg eruit springt, maar aan de andere kant is het niet heel geloofwaardig dat er maar 1 iemand in het hele verhaal een ontwikkeling doormaakt.

Wat ook leuk was aan het verhaal was het switchen in de tijdlijn. Je gaat steeds terug naar het moment dat Jorg net koning is geworden. Langzaam werkt het verhaal toe van verleden naar heden. Dat is wel erg leuk om te lezen. zo zie je steeds hoe Jorg tot keuzes komt en waarom bepaalde dingen gebeuren doordat je steeds terug gaat in de tijd.

Al met al een leuk verhaal om te lezen, maar niet voor herhaling vatbaar. Ik geef het boek dan ook 3 sterren!

~ Live Your Life Reading

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s