Nicci French – Het veilige huis

het veilige huis

  • Genre: Literaire thriller
  • Uitgever: Anthos Uitgeverij
  • Tijd uitgave: Juni 2012
  • Aantal pagina’s: 381
  • Nieuwprijs: 15.00

Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen.Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.

“Dit verhaal sleurt je mee en laat je niet meer los”.

Allereerst alle lof naar Nicci Gerards en Sean French. Ik zie eigenlijk nooit duo’s die boek schrijven. Jullie zijn dan ook het enige duo van wie ik boeken lees. Ik moet zeggen dat jullie me elke keer opnieuw verbaast laten staan over jullie geweldige verhaallijnen en jullie – zo lijkt het in ieder geval- goede samenwerking. Jullie zijn ronduit geweldige schrijvers.

Ik heb één keer eerder een boek van Nicci French gelezen, namelijk ‘Blauwe maandag’. Dit is inmiddels al een paar jaar geleden, toen ik een jaar of 14 was. Dat boek gaf mij een eeuwige voorliefde voor boeken van deze twee geweldige schrijvers. Wederom hebben zij me niet telerugesteld. De verhaallijn zit super goed in elkaar en er komen vele wendingen in het verhaal voor die je niet verwacht. Iets waar ik enorm van hou.

Door de manier van schrijven en de hooggehouden spanning in het verhaal wordt je meegesleurd in de diepte van het verhaal en kan je niet meer stoppen met lezen. Ik lees momenteel erg weinig door alle drukte en andere dingen die er om me heen gebeuren, maar zodra ik in dit boek begon kon ik bijna niet meer stoppen.

Het taalgbebruik is correct, volwassen, maar niet te moeilijk. Het is absoluut niet kinderlijk geschreven en er komen wel af en toe hele lange zinnen in de tekst voor, maar toch leest het lekker door en heb ik niet het idee dat ik één of andere encyclopedie aan het lezen ben.

Ook de karakters zijn super. Iedereen heeft een super sterke persoonlijkheid in het verhaal en dat is altijd fijn. Je weet wat je wel en niet van de personages kan verwachten.

Ik heb gelachen, ik heb gehuild en ik heb gehuiverd, maar bovenal heb ik ontzettend genoten.

Het enige wat ik een beetje jammer vind is het einde, omdat ik het gevoel had dat er nog iets zou gebeuren., wat dus uiteindelijk niet gebeurde. Sam heeft uiteindelijk de gebeurtenissen achter haar gelaten terwijl ik het idee had dat er nog dreiging was en in mijn gedachten klopte dat niet helemaal. Ik stoorde me er niet aan, maar het is wel een puntje van aandacht. Het eidne had sterker gekund dus.

Al met al was dit weer een geweldig boek en ik zou hem dan ook aan iedereen aanraden. Ik mag alleen niet spoilen, anders zou mijn recensie ellenlang worden.

~ Live Your Life Reading

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s