M.J. Arlidge – Iene miene mutte

IMG_20170403_095313_025

  • Genre: Thriller
  • Uitgever: Boekerij
  • Tijd uitgave: Januari 2016
  • Aantal pagina’s: 384
  • Nieuwprijs: 7.50

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

“Meedogenloos, misselijkmakend en bovenal gruwelijk goed”

Laten we even een momentje stilte houden in al die chaos die er door mijn hoofd gaat nu ik dit boek uitgelezen heb. Is er iemand die me even kan redden uit mijn situatie? Ik heb dus zojuist één van de beste boeken uit mijn hele leven uitgelezen en ik weet gewoon even niet meer wat ik met mezelf aan moet. Ik weet niet eens of ik morgen wel in een nieuw boek kan en wil beginnen, zo erg zit ik met dit verhaal in mijn hoofd.

Het verhaal is gewoon ontzettend goed in elkaar gezet. Het is echt gruwelijk goed hoe Arlidge dit verhaal in elkaar heeft gezet. Er zijn weinig schrijvers die een verhaal zo creatief, orgineel en goed inelkaar zetten zoals Arlidge dat hier heeft gedaan. Ik ben het hele verhaal geboeid geweest en afgezien van dat ik niet uren en uren tijd hem om achter elkaar door te lezen, had ik de neiging om al mijn verplichtingen aan de kant te leggen voor dit boek.

Wat ik ontzetten knap vind is dat het verhaal vanuit verschillende personen is opgezet. Je ontmoet slachtoffer, dader en de politie. Je ziet van ieder een klein stukje eigen verhaal. Bij veel verhalen merk ik dan dat mijn interesse weg valt, maar bij dit boek, versterkte het alleen mijn nieuwsgierigheid.

De schrijfstijl is ontzettend fijn. Een fijn lettertype, niet te moeilijke woorden en niet van die ontzettend lange zinnen. Ik kon in één keer doorlezen. De beschrijving van sommige gebeurtenissen, vooral op het laatst, zijn echter wel echt gruwelijk om te lezen. Op een goeie manier. Ik ben alleen nog al een beelddenker dus ik zag alle details die gegeven werden ook voor me en ik kan aan alle beelddenkers beloven dat het echt goor is om die beschrijvingen voor je te zien, hoe simpel het ook beschreven is.

Hoe het onderzoek van Helen Grace zich steeds verder ontwikkeld zorgt ervoor dat je meer wilt weten, meer wilt lezen. Het verhaal geeft je allemaal vragen die later in het boek ook beantwoord worden. Er zitten zoveel aspecten aan het verhaal die Arlidge precies op de goede momenten aan het licht brengt, en dat maakt het verhaal geloofwaardig, mooi, gruwelijk en het vraagt naar meer.

Dat je na het boek dan ook nog een sneek peak krijgt naar het volgende deel van de serie maakt het natuurlijk helemaal, want wat je daarin leest zorgt ervoor dat je niet anders kan dan meteen verder willen lezen! Helaas heb ik op dit moment het budget niet, maar als ik dat wel had, had ik morgen het boek gehaald en dan had je me de hele dag niet meer gezien.

Het verhaal is sterk, kent naar mijn idee geen zwakke kanten en ik kan ook niks negatiefs opmerken aan het hele verhaal. De sneek peak geeft het boek ook nog een pluspunt. Ik ben echt even verloren, wat ik niet zo snel heb, dus ik kan niks anders doen dan een dikke 5 sterren geven aan ‘iene miene mutte’!

~ Live Your Life Reading

Advertenties

Een gedachte over “M.J. Arlidge – Iene miene mutte

  1. Pingback: M.J. Arlidge – Piep zei de muis – Live Your Life Reading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s