Michael Grant & Katherine Applegate – Eve & Adam

9200000015354802

  • Genre: Young Adult
  • Uitgever: van Goor
  • Tijd uitgave: Oktober 2013
  • Aantal pagina’s: 272
  • Nieuwprijs: 10.00

In den beginne was er een appel. En een ongeluk, en een ziekenhuis… Voordat Eve goed en wel bij bewustzijn is, brengt een jongen haar naar het lab van haar moeder. Daar leeft Eve in isolement, met haar overbezorgde moeder, een groep artsen en de jongen die haar uit het ziekenhuis haalde. Net als ze denkt dood te gaan van verveling, krijgt ze een speciale opdracht: creëer de perfecte jongen met een hightech ontwerpprogramma. Eve creëert Adam. En hij zal perfect zijn… Toch?

‘Perfect kan ook te perfect zijn’.

Ik maak er even een korte review van, sorry guys. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik kan over dit boek niet heel veel zeggen helaas. Is dat een slecht teken? In mijn geval denk ik niet, want ik vond het een erg goed boek. Alleen waren er weinig opvallende punten die ik met jullie kan delen. Daarom hou ik het deze keer lekker kort.

Je moet dit boek alleen al lezen om de schrijfstijl. Vooral in het begin van het boek is de manier waarop je meekijkt met Evening heel bijzonder en daardoor werd ik getriggerd om verder te lezen in het verhaal. Het boek leest door de schrijfstijl makkelijk weg en is ook erg leuk om te lezen. Het was voor mij wat anders dan anders en dat maakt een boek altijd wat interessanter in mijn ogen.

Als we kijken naar de personages kan ik daar ook weinig op aan merken. Ieder karakter is anders en dat merk je heel duidelijk tijdens het verhaal. Evening schept de perfecte mens naar haar standaarden en komt er daarna achter dat perfect ook te perfect kan zijn en dat ze veel liever op zoek gaat naar een jongen die niet perfect is. Je ziet hoe bepaalde karakters in het boek naar elkaar toe trekken of elkaar juist afstoten door hoe ze in elkaar zitten en dat is ook interessant om te zien/lezen.

Het verhaal is origineel en leuk geschreven. Ik ben sowieso al dol op Michael Grant en ik vind dan ook dat hij met dit boek weer iets goeds in elkaar gezet heeft. Het enige waar ik wat van baalde was het einde, omdat alles met best wel veel detail was geschreven, maar het einde ineens heel snel was en voor mij misschien met iets teveel haast geschreven was. Maar aangezien de rest van het boek mij zo goed beviel, neem ik het abrubte einde voor deze keer maar voor lief.

Eve&Adam krijgt van mij 4 sterren!

¬ Live Your Life Reading

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s