Ally Condie – Crossed

11928912

  • Genre: Young Adult toekomstroman
  • Uitgever: Lemniscaat
  • Tijd uitgave: Februari 2012
  • Aantal pagina’s: 288
  • Nieuwprijs: 14.95

Niets is wat het lijkt…

Ky is door de Unie afgevoerd naar een wisse dood in de Buitenprovincies. Cassia reist hem achterna en komt er al snel achter dat hij heeft kunnen ontsnappen en een spoor van aanwijzingen heeft achtergelaten. Cassia’s zoektocht zet haar bestaan op losse schroeven – zeker als ze ziet dat er ook een leven búíten de Unie mogelijk is.

Misleiding, ontrouw en bedrog plaveien het kronkelige pad waarover Cassia haar weg moet zien te vinden. Aan de grenzen van de Unie is niets wat het lijkt.
Het enerverende, sinistere vervolg op de wereldwijze bestseller Matched

 

‘Sorry, I only date fictional characters’

In mijn recensie over deel 1, Matched heb ik al wat verteld over hoe ik dat boek vond. Daarin kan je teruglezen dat ik de schrijfstijl erg makkelijk vind, waardoor het fijn is om te lezen. Ook nu is dit weer het geval. De schrijfstijl is hetzelfde als in het eerste deel, dus ik had dit boek binnen twee dagen uit toen ik eenmaal echt begonnen was met lezen.

In Crossed leer je over de wereld buiten de Unie en je merkt meteen ontzettend veel verschillen. Mensen gaan eerder dood, mogen kiezen op wie ze verliefd worden, ze kunnen schrijven, tekenen en dansen. Die oprechte verbazing merkte ik ook bij Cassia tijdens het verhaal. Haar ongeloof en de momenten dat ze dingen van buiten de Unie niet goed kon bevatten was zo mooi en goed beschreven.

Het is zo ontzettend moeilijk om geen belangrijke spoilers te geven, jeetje zeg. Er is zoveel in het verhaal waarover ik wil praten, dingen waar ik nog vragen over heb.. maar ook in dit deel was ik zeer positief verrast door het verhaal ondanks de vele negatieve dingen die ik over deze serie heb gelezen. Ik raad jullie dus ook zeker aan om deze serie te gaan lezen, want ik wordt elke keer opnieuw helemaal meegesleurd in het verhaal.

Owja, ik moet nog wat opbiechten… Ik ben zo verliefd geworden op Ky Markham. Hij is gewoon het leukste karakter in de serie tot nu toe en ik ben gewoon zo gek op hoe hij in elkaar steekt! Ik wil zo graag nog meer over hem lezen en zijn verhaal opslurpen. Ik zie er gewoon tegenop om aan Reached te beginnen en vooral om het boek uit te lezen, omdat ik weet dat het het laatste deel is, maar toch wil ik ook zo graag verder lezen.

Nogmaals, ik raad iedereen dit verhaal aan dus haal de serie snel! Als het goed is zijn alle drie de delen nu verkrijgbaar in een box voor 14.99, dus zelfs als je twijfelt of deze serie iets voor jou is, is het de moeite waard met zo’n zacht prijsje.

Ik ga lekker verder lezen in Reached, tot snel!

~ Live Your Life Reading

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s