Bookhaul Maart 2016 – Boekenfestijn

Ook ik ben dit jaar naar het boekenfestijn geweest, in Leeuwarden. Ik moet bekennen dat ik  elk jaar opnieuw mijn ogen uit blijf kijken en dat ik altijd een keuze moet maken, omdat ik anders alle boeken meeneem. Ik ben met een vriendin geweest en met mijn vriend en ik heb me ontzettend moeten inhouden. Ik hoorde van veel mensen die er waren geweest dat het aanbod dit jaar tegenviel dus ik ging een beetje met een negatieve instelling richting het festijn, maar uiteindelijk ben ik hartstikke geslaagd en kan ik zeggen dat ik het echt niet eens ben met de mensen die zeiden dat het tegenviel. het Young Adult aanbod was wat minder, dat klopt, maar als je overal langs bent gelopen weet ik zeker dat je genoeg leuks tegen bent gekomen. In ieder geval laat ik hier zien wat ik deze keer allemaal heb meegenomen.

 

Lucy Saxon – Take back the skies

Catherine Hunter is the daughter of a senior government official on the island of Anglya. She’s one of the privileged – she has luxurious clothes, plenty to eat, and is protected from the Collections which have ravaged families throughout the land. But Catherine longs to escape the confines of her life, before her dad can marry her off to a government brat and trap her forever. So Catherine becomes Cat, pretends to be a kid escaping the Collections, and stows away on the skyship Stormdancer. As they leave Anglya behind and brave the storms that fill the skies around the islands of Tellus, Cat’s world becomes more turbulent than she could ever have imagined, and dangerous secrets unravel her old life once and for all …

Ik lees eigenlijk nooit engels, maar ik hoor vaak dat engelse boeken toch beter zijn dan de vertaling en daar kan ik volledig in komen, dus ik heb dit boek meegenomen zodat ik ook eens een engels boek kan lezen. Daarnaast sprak de kaft me erg aan en de flaptekst ook, dus ik verwacht erg veel van dit boek.

 

Julie Cross – Tempest

Jackson Meyer is hiding a secret. He can time-travel. But he doesn’t know how he does it, how to control it or what it means. When Jackson, and his girlfriend Holly, find themselves in fatal danger, Jackson panics and catapaults himself two years into his past, further than he’s ever managed before, and this time he can’t find a way back to the future. All the rules of time-travel he’s experienced so far have been broken and Jackson has no choice but to pretend to be his younger self whilst he figures out a solution. Jackson is tearing himself apart with guilt and frustration, wondering if Holly survived. He’s also become the target of an unknown enemy force and it seems even his dad is lying to him. Jackson is racing against time to save the girl he loves, but to do that he must first discover the truth about his family and himself. And stay alive.

Eigenlijk heb ik dit boek gekocht om dezelfde reden als het vorige boek, maar ook zodat ik na dat ene engelse boek niet meteen stop met engels lezen maar zodat ik doorzet, ookal vind ik het misschien heel moeilijk. Deze twee boeken vormen mijn starterspakket voor engels lezen 😉

 

Kate Elliott – Koude magie & koud vuur

We schrijven eind achttiende eeuw. Europa staat op de drempel van een industriële revolutie, de eerste luchtschepen varen net uit en het volk lijkt eindelijk in opstand te durven komen tegen de wrede, koude magiërs die het continent onder controle houden. Magiërs die de lucht om hen heen letterlijk bevriezen en de technologische vooruitgang van het gewone volk verafschuwen. Cat Barahal en haar nichtje Bee volgen op school lessen in nieuwe technologieën, maar hen wordt ook geleerd de koude magiërs te vrezen. Als op een dag zon koude magiër aanklopt bij het huis van haar oom en tante, waar Cat sinds de dood van haar ouders woont, verandert haar leven van de ene dag op de andere. Haar oom en tante worden gehouden aan een contract dat jaren geleden is afgesloten en Cat wordt zonder pardon aan de magiër uitgehuwelijkt. Wie kan zij nog vertrouwen nu zelfs haar familie haar in de steek laat… Het perfecte voorbeeld van een goed uitgedachte wereld en een belofte voor toekomstige titels. Rob H. Bedford, SFF World Kate Elliott is Amerikaanse. Ze woont en werkt momenteel in Hawaï, waar ze schrijft aan een nieuw boek in de wereld van Koude Magie.

Ik heb hierboven alleen de flaptekst van koude magie staan om mogelijke spoilers te voorkomen. Deze boeken wilde ik al ontzettend lang aanschaffen, maar ik vond ze er prijzig. Toen ik ze bij het boekenfestijn zag liggen kon ik gewoon echt niet anders dan ze meenemen.

 

Peter James – Perfectie

Nadat John en Naomi hun zoontje verloren aan een genetische ziekte, blijken ze beiden drager te zijn. De kans dat een nieuw kind de ziekte ook zal hebben is zeer groot.
Dan horen ze over een arts die een methode ontwikkelde die het gendefect uitsluit. Het lijkt een droomkans. Aan de lijst met mogelijkheden hadden ze wellicht moeten zien dat er iets niet klopte; kleur ogen, kleur haar, intelligentieniveau…
Maar nu is het te laat, Naomi is zwanger en al direct is er iets gruwelijk mis…

De achterkant zegt al genoeg.. denk ik…

 

Alexey Pehof – De weg van de schaduw & het lot van de schaduw

Eeuwenlang heeft de Naamloze zich rustig gehouden. Nu brengt hij in het Troosteloze Land een afschrikwekkend leger van ogers en andere monsters op de been. Daarmee wil hij optrekken naar Avendoom, de hoofdstad van het koninkrijk Valiostr. Alleen met de magische Regenbooghoorn is het gevaar nog te keren, maar deze hoorn ligt in het graf van de held Grok, diep in de catacomben van Hrad Spein, ofwel de Bottenpaleizen. Twee expedities zijn er al opuit gestuurd om de hoorn te halen. Een kwam helemaal niet terug, van de tweede restte slechts een krankzinnig geworden overlevende. Alle hoop is nu gevestigd op de meesterdief Harold de Schaduw. Samen met de elfenprinses Miralissa en een paar Wildharten – geduchte krijgers – gaat hij op weg. Maar de handlangers van de Naamloze liggen op de loer…

Weer laat ik alleen de flaptekst van het eerste deel (De vloek van de schaduw) zien. Ik kom er bij het schrijven van deze blog pas achter dat ik deel twee en drie heb gekocht van de serie dus dat ik deel één nog een keer ergens moet gaan halen. Ik heb deze boeken meegenomen voor mijn vriend, omdat hij zelf zei dat de flaptekst hem erg aantrok. Ik ga daarom dus nog opzoek naar een goedkope versie van deel één, zodat hij ook kan beginnen met lezen.

 

Roderick Gordon & Brian Williams – Tunnels

De veertienjarige Will Burrows woont met zijn nogal vreemde familie in Londen. Het enige dat
hij deelt met zijn excentrieke vader is een passie voor archeologie en opgravingen.

Als zijn vader op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Will met behulp van zijn vriend Chester op onderzoek uit om de onderste steen boven te krijgen. Hun zoektocht leidt hun naar een ondergrondse wereld waar de tijd is stil blijven staan.

Daar, diep onder de grond, ontdekken ze een groot geheim – een geheim dat levensbedreigend blijkt te zijn. Zullen ze ooit weer bovengronds komen?

Het valt niet binnen mijn smaak, maar mijn vriendin vond dat ik dit boek echt gelezen moest hebben dus heb ik hem toch maar meegenomen, de prijs was ontzetten laag namelijk. Het is deel één van de serie, dus ik ga kijken of ik er doorheen kom en of ik het leuk vind.

 

Kendare Blake – Anna dressed in blood & Girl of nightmares

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
En dan spaart ze het leven van Cas.

Deze serie sprak me al tijden zo ontzettend aan, maar ik kon nergens de boeken vinden. Ik was daarom zo blij dat ik deel twee van de serie vond op het boekenfestijn en dat ik een dag later deel één van iemand over kon kopen. Ik zie er ontzettend naar uit om deze boeken te mogen verslinden en om er daarnaast over te mogen schrijven!

 

Loes den Hollander – Vluchtgedrag

Lotte is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor…

Deze achterkant is zo kort dat er wel een megagoed verhaal in het boek verstopt moet zitten, tenminste, dat denk ik, anders zou het wel heel jammer zijn. Ik kon hem dus niet laten liggen. Daarnaast lees ik nooit van nederlandse schrijvers, dus dit leek me een goede keuze om dat toch eens te doen.

 

Nicci French – Het veilige huis

Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen.Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.

Hebben meer mensen dat? dat je zo gek ben van een schrijver of schrijfster dat je niet eens leest wat er op de flap staat, maar het boek gewoon in je mandje gooit, omdat je de naam van die schrijver/ schrijfster op het boek ziet staan? :S

 

Mark Lawrence – Prins der wrake & Koning der wrake

Op veertienjarige leeftijd moet prins Jorg van Ancrath hulpeloos toezien hoe zijn moeder en broertje op gruwelijke wijze worden vermoord. Als Jorg zijn vader opzoekt om genoegdoening te eisen blijkt, hoe verbijsterend dat ook is, dat deze nauwelijks is geraakt door de moord op zijn vrouw en kind. Al wat voor hem belangrijk is, is de bewaking van de handelsroutes tussen zijn grondgebied en de streek waar de moordenaar, Graaf Renar, heer en meester is.

Daarop bevrijdt Jorg een bont gezelschap gruwelijke moordenaars en verkrachters uit de kerkers van zijn vader. Hij vraagt hun maar één ding: hun loyaliteit in ruil voor hun vrijheid. Jorgs strategisch inzicht dwingt meteen respect af bij de rauwe vechtersbazen. Sommigen zien in hem zelfs de nieuwe messias, anderen zien in hem de duivel. Zijn voornemen om Graaf Renar aan te vallen en hem op de knieën te dwingen, vindt echter alom bijval. Dat betekent evenwel niet dat Jorg het gemakkelijk krijgt – de wrede graaf blijkt een geducht tegenstander…

De boeken heb ik voor mijn vriend meegenomen, omdat ze hem leuk leken, maar zelf weet ik nog niet of ik ze leuk vond. Ik ga ze waarschijnlijk wel lezen, maar of ik er doorheen kom weet ik niet.

 

Al met al veel boeken meegenomen, en onder mijn budget gebleven!!! Sorry voor de korte uitleg waarom ik een boek meeneem, maar ik heb nooit een speciale reden om iets mee te nemen 😛

 

~ Live Your Life Reading

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Bookhaul Maart 2016 – Boekenfestijn

  1. Pingback: Mark Lawrence – Prins der wrake – Live Your Life Reading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s